عفونت کلیه چیست؟

همه ی آنچه باید در مورد عفونت کلیه بدانید

عفونت های کلیه اغلب در اثر عفونت در مجاری ادراری ایجاد می شود که به یک یا هر دو کلیه سرایت می کند. عفونت کلیه می تواند به صورت ناگهانی یا مزمن باشد و اغلب دردناک است. در صورت عدم درمان به موقع حتی می تواند زندگی فرد را تهدید کند. در این مقاله از گروه تشخیصی درمانی فرجاد به طور کامل به این بیماری می پردازیم.
 
 

علائم عفونت کلیه

علائم عفونت کلیه به طور معمول دو روز پس از عفونت ظاهر می شوند. بسته به سن علائم این عفونت می تواند متفاوت باشد. 
 
علائم شایع عبارتند از:
درد در ناحیه شکم، پشت، کشاله ران یا پهلو
حالت تهوع یا استفراغ
تکرر ادرار یا این احساسی که باید ادرار کنید
سوزش یا درد هنگام ادرار کردن
وجود چرک یا خون در ادرار
ادرار بد بو یا کدر
لرز
تب
 
کودکان زیر دو سال مبتلا به عفونت کلیه ممکن است فقط تب بالا را تجربه کنند. افراد 65 سال به بالا فقط ممکن است مشکلاتی مانند گیجی ذهنی و اختلال در گفتار داشته باشند. در صورت عدم درمان به موقع عفونت علائم تشدید و منجر به سپسیس می شوند. این عارضه می تواند زندگی فرد را تهدید کند. علائم دیگر عبارتند از:
تب
لرز
تنفس و ضربان قلب سریع
راش
گیجی
 
عفونت کلیه چیست؟
 

علل بروز عفونت کلیه

دو کلیه به اندازه مشت در سمت چپ و راست فضای خلفی صفاقی واقع شده اند. آنها مواد زائد را از خون خارج کرده و وارد ادرار می کنند، همچنین آب و الکترولیت های موجود در خون را نیز تنظیم می کنند. عملکرد سالم کلیه برای حفظ سلامتی شما ضروری است.
 
بیشتر عفونت های کلیه توسط باکتری ها یا ویروس های وارد شده از مجاری ادراری به کلیه ها ایجاد می شوند. یک علت شایع آن باکتریایی اشریشیا کلی است. این باکتری ها در روده یافت می شوند و می توانند از طریق مجرای ادراری وارد ادرار شوند. لوله مجرای ادراری، ادرار را از بدن خارج می کند. باکتری ها تکثیر شده از آنجا به مثانه و کلیه ها سرایت می کنند. 
 
سایر علل بروز عفونت کلیه کمتر رایج شامل موارد زیر است:
باکتری ناشی از عفونت در جایی دیگر در بدن که از طریق جریان خون به کلیه ها سرایت می کند
جراحی مثانه یا کلیه
مواردی مانند سنگ کلیه یا تومور در دستگاه ادراری، بزرگ شدن پروستات در مردان یا مشکلی در شکل دستگاه ادراری که مانع جریان ادرار می شود.
 
 

میزان بروز عفونت کلیوی

آمار کمی در مورد بروز عفونت های کلیوی وجود دارد. یک منبع معتبر در سال 2007 گزارش داد برای زنان 12 تا 13 مورد سرپایی و سه تا چهار مورد بستری در هر 10 هزار زن وجو دارد. این تعداد برای مردان کمتر بود، با دو تا سه مورد سرپایی و یک تا دو مورد بستری در هر 10 هزار مرد. بیشترین شیوع در بین زنان جوان، نوزادان و بزرگسالان در رده بعدی قرار داشتند.
 
 

زمان مراجعه به پزشک

در صورت داشتن ادرار خونی یا مشکوک به عفونت کلیه به پزشک مراجعه کنید. در صورت ابتلا به عفونت ادراری که علائم با درمان بهبود نمی یابد باید به پزشک مراجعه کرد.
 
علت عفونت کلیه
 

تشخیص عفونت کلیه

پزشک در مورد سابقه پزشکی و علائم از شما سوال می پرسد، همچنین وی ضمن معاینه فیزیکی در مورد عوامل خطر احتمالی نیز صحبت می کند. برخی از آزمایش هایی که پزشک برای کمک به تشخیص تجویز می کند عبارتند از:
آزمایش ادرار برای بررسی نمونه ادرار زیر میکروسکوپ از نظر وجود باکتری، همچنین گلبول های سفید خون که بدن برای مبارزه با عفونت تولید می کند نیز مورد بررسی قرار می گیرد.
آزمایش کشت ادرار که در آن نمونه ادرار در آزمایشگاه برای تشخیص باکتری های خاصی که رشد می کنند کشت داده می شود.
سی تی اسکن، ام آر آی یا سونوگرافی. اینها تصاویری از کلیه ها ارائه می دهند. 
 
لازم به ذکر است این آزمایش ها، در آزمایشگاه پاتوبیولوژی خاص آزما توسط کارشناسان مربوطه انجام می شود.
 
 

منابع

 
https://www.paziresh24.com