چهاردهمین جلسه بارش افکار گروه ?????? ????? با موضوع کتابخوانی هدفمند به منظور کمک به توسعه فردی پرسنل، در روز دوشنبه مورخ 1401/04/20 ساعت 13 در آمفی تئاتر مرکز فرجاد با حضور جمعی از مدیران، سوپروایزر ها و پرسنل مراکز تصویربرداری طب آزما، تصویربرداری تابش پرتو و رادیوتراپی و انکولوژی صدرا برگزار گردید.
طی این جلسه 4 قانون برای ایجاد عادات خوب و برطرف کردن عادات بد از کتاب عادت های اتمی نوشته جیمز کلیر توسط مدیرعامل مجموعه جناب آقای مهندس مهدی مشایخی به بحث و گفتگو گذاشته شد.
در ابتدا همکاران در فرم های از پیش مشخص شده عادت های خود را نوشتند و در خصوص مثبت و یا منفی بودن عادات خود توضیحاتی را ارائه دادند. سپس به چگونگی شروع یک عادت جدید خوب و حذف عادت های بد و همچنین تاثیر دوپامین بر عملکرد انسان در عادت ها پرداخته شد.
دوپامین یک پیام رسان عصبی است که پس از انجام برخی کارها در مغز آزاد می شود. دوپامین در واقع پاداش دهنده و تقویت کننده سیستم عصبی انسان است. پس از ترشح دوپامین احساس سرخوشی و آرامش به انسان دست می دهد به همین خاطر افراد به صورت کاملا ناخودآگاه تمایل دارند کارهایی را انجام دهند که باعث ترشح دوپامین می شود. انجام برخی فعالیت ها مانند سیگار کشیدن یا مصرف شکلات باعث آزاد شدن و افزایش دوپامین در مغز می شود. لذتی که پس از دریافت دوپامین به شما دست می دهد شما را تشویق می کند که به تکرار یک فعالیت بپردازید. پس از چندین بار تکرار یک فعالیت نیز عادت شکل می گیرد.
برای ساختن عادت خوب باید از 4 قانون پیروی کنید، که عباتند از:
اولین قانون (سرنخ): آن را شفاف و آشکار کنید.
دومین قانون (تمایل): آن را جذاب کنید. مهمترین قانون در کتاب عادت های اتمی
سومین قانون (پاسخ): آن را ساده کنید.
چهارمین قانون (پاداش): آن را رضایتبخش کنید.
در کتاب عادت های اتمی اینگونه بیان شده که، با معکوس کردن قوانین ایجاد عادت خوب، عادت بد از بین میرود. به این صورت که:
اولین قانون (سرنخ): آن را مخفی (پنهان) کنید.
میزان قرار گرفتن خود را در معرض عواملی که باعث انجام عادتهای گذشتهتان میشود، کاهش دهید. سرنخهای عادات بد را از محیط خود حذف کنید.
دومین قانون (تمایل): آن را لوس و غیرجذاب کنید.
ذهنیت خود را تغییر دهید و عواید اجتناب از عادتهای بد خود را برجسته کنید. به این معنی که مدام به خود یادآوری کنید که با ترک این عادت چه فوایدی نصیبتان میشود.
سومین قانون (پاسخ): آن را دشوار کنید.
چهارمین قانون (پاداش): آن را عامل نارضایتی کنید.
اگر عادتهای کوچک و خوب را در خود پرورش دهید، ممکن است در ابتدا تأثیری در زندگی شما نگذارند ولی وقتی با هم ترکیب شوند. زندگی شما را به شدت تحت تأثیر قرار میدهند. میتوان به عادتها به چشم سرمایهگذاری نگاه کرد. ایجاد عادت خوب در زندگی دقیقاً مانند پسانداز کردن مبلغی ناچیز در درازمدت است. شاید در ابتدا به چشم نیاید. ولی در درازمدت به مبلغ قابل توجهی تبدیل میشود.
اگر به دنبال نتایج بهتر هستید، سعی کنید هدفگذاری را کنار بگذارید و ابتدا روی سیستم تمرکز کنید. موثرترین و بهترین راه برای تغییر عادتها این است که به جای تمرکز روی اهداف و دستاوردها، روی شخصیتی که میخواهید در آینده به آن تبدیل شوید تمرکز کنید.
چهار قانون تغییر رفتار، آشکارسازی، جذاب کردن، سادهسازی و ایجاد رضایت است. محیط، دستی نامرئی است که با قدرت خود میتواند رفتار انسان را تغییر دهد.
عادت های اتمی در واقع روال یا رفتاری است که به صورت منظم انجام میشود. این روال خیلی ساده و جزئی است ولی قدرت فراوانی دارد و جزئی از سیستم رشد مرکب به حساب میآید.
منظور از اتم همین کوچک و خرد بودن است. عادتهای بد به صورت مداوم خودشان را تکرار میکنند. این تکرار به این دلیل نیست که شما به دنبال تغییر دادن آنها نیستید، بلکه به این دلیل است. که راه و روشتان برای تغییر آن عادتهای بد، اشتباه است. تغییراتی که در ابتدا کوچک و ناچیز به نظر میرسند، میتوانند پس از سالها با همدیگر ترکیب شوند و نتایج قابل توجهی در زندگی فرد ایجاد کنند.
کتاب «عادتهای اتمی» در واقع یک کتاب راهنما محسوب میشود. که مجموعهای از راهکارهای عملی و ساده را در اختیار مخاطب قرار میدهد. وقتی مخاطب این راهکارها را به کار میبندد میتواند عادتهای خوب جدیدی را در زندگی خود ایجاد و عادتهای خوب قدیمی را تقویت کند. همچنین عادتهای بدی که در زندگی شما وجود دارد، با بکار بستن تاکتیکهای این کتاب شکسته میشود و از بین میرود.