کارگاه آموزشی ارتباط با مراجعین

کارگاه آموزشی ارتباط با مراجعین طی جلسات متوالی جهت بروزرسانی دانش پرسنل مراکز گروه تشخیصی درمانی فرجاد (مرکز تصویربرداری طب آزما، مرکز تصویربرداری تابش پرتو و مرکز رادیوتراپی و انکولوژی صدرا) در بخش های پذیرش، صندوق، منشی، پرستار و... با تدریس جناب آقای مجتبی شیخ علی در سالن آمفی تئاتر مرکز فرجاد برگزار گردید.

طی این جلسات کارگاه آموزشی ارتباط با مراجعین، پرسنل از میزان اهمیت رضایت مشتری در عملکرد و موفقیت سازمانی آگاه شدند و سرفصل های آموزشی زیر به تفصیل به ایشان آموخته شد :

  1. شناخت مشتری راضی یا ناراضی
  2. اهمیت شکایت مشتریان
  3. علل بازنگشتن مشتریان گذشته
  4. برداشت اولیه
  5. اهمیت پوشش
  6. تاثیر لبخند
  7. زبان بدن و برخی آداب مهم
  8. تاثیرپذیری مشتریان
  9. رعایت فاصله مناسب
  10. آداب ایستادن و نشستن
  11. فن بیان خوب و حرفه ای
  12. نصیحت کردن و گفتار دستوری
  13. گوش دادن فعال به صحبت های مشتری
  14. راه های برخورد با مشتری شاکی

 مدیریت منابع انسانی - کارگاه آموزشی ارتباط با مراجعین

انواع راه‌های ارتباط با مشتری

 

۱- از یک رویکرد برای همه استفاده نکنید

انواع راه‌های ارتباط با مشتری را امتحان کنید. یکی از روش‌های تعامل با مشتری این است که احساس مهم بودن به مشتری بدهید و می‌توانید به این هدف برسید اگر به هر کسی به عنوان یک انسان منحصر به فرد نگاه کنید نه به عنوان مشتری‌ای دیگر! قرار دادن تمام مشتریان در یک گروه، بیانگر عدم اصالت است.

 

۲ -به نگرانی‌ها پاسخ دهید

در دسترس بودن را فقط محدود به مواقعی نکنید که کسب و کارتان خوب پیش می‌رود یا مشتریان راضی هستند. اگر می‌خواهید مشتریان به شما اعتماد کنند و به شما احترام بگذارند، باید با اثبات تعهد خود برای راضی نگه داشتن آنها، اعتمادشان را بدست آورید.

 

۳ -از جان مایه بگذارید

مهارت ارتباط با مشتری بسیار مهم است. برای مشتریانتان از جان مایه بگذارید!

به عنوان صاحب یک کسب و کار کوچک، احتمالاً ارتباط تنگاتنگی با مشتریان خود خواهید داشت و می‌توانید از این مزیت به نفع خود استفاده کنید. برای وفاداری مشتری تخفیف ویژه ارائه دهید، محصولات خاصی را براساس آنچه در مورد علاقه مشتری می‌دانید پیشنهاد دهید و تلاش کنید تجربیات ناخوشایندشان را برطرف کنید.

این که چگونه با مشتری ارتباط بگیریم خیلی مهم است. برخی از مشتریان با برند شما تجربه منفی خواهند داشت. با این حال، این وظیفه شماست که مطمئن شوید تجربه مشتری به خوبی و خوشی خاتمه می‌یابد. پشتیبانی مشتری، باعث بازگشت مشتریان بیشتر خواهد شد.

 

۴- پیگیری کنید

پیگیری کردن، روشی آسان برای جلب حمایت و قدردانی از مشتریان است. هیچ کس دوست ندارد شکایت کند یا سوالی بپرسد و با یک پیام صوتیِ ضبط شده روبرو شود؛ در طول سفر مشتری، به آنها پاسخ دهید تا با شما ارتباط برقرار کنند. این نحوه تعامل با مشتری، یک روش عالی برای باقی ماندن کسب و کارتان در ذهن مشتریان است. اگر مشتری فعلی، کالای جدید یا منحصر به فردی را خریداری کرد، برای اطمینان از لذت بردن از این محصول، مشتری‌تان را پیگیری کنید. از مشتریانتان برای تجارت با کسب و کار شما سپاسگزاری کنید. همه دوست دارند احساس کنند که مورد تایید قرار گرفته اند. علاوه بر این، پیگیری فروش، روشی عالی برای شناسایی مشتریان ناراضی است قبل از اینکه تجربه نامطلوب آنها با یک بررسی منفی در اینترنت پایان یابد.

راهکار اصلی: پیگیری مشتریان، این پیام را به آنها می‌رساند که برایشان اهمیت قایل هستید و به شما کمک می‌کند تجربیات ناخوشایند مشتری را شناسایی کنید.

آموزش ارتباط با مراجعین گروه تشخیصی درمانی فرجاد

۵ -روش‌ های ارتباط با مشتری را شخصی کنید

Peelu Shivaraj ، صاحب و مجری Money Mailer Franchise در میشیگان، می‌گوید نزدیک شدن به مشتریان پیوندهای شما با آنها را تقویت می‌کند.

او توصیه می‌کند به جای پرخاشگری هنگام فروش، سعی کنید بیشتر مشورت و گفتگو داشته باشید تا مشتریان متوجه حسن نیت شما شوند. هیچ کس فروشنده را دوست ندارد، در مورد محصولتان صحبت نکنید؛ وارد گفتگو شوید و از آنها در مورد کسب و کارشان سوال کنید.
مهارت‌های ارتباطی یک فروشنده موفق را در خودتان تقویت کنید.
 

کلید واژه: صحبت با مشتریان با لحنی محاوره‌ای و شخصی همراه با رعایت احترام  می‌تواند درک آنها از برند شما را بهبود ببخشد.

 

۶- روی تعاملات رو در رو تمرکز کنید

معمولاً هنگامی که از تکنولوژی به عنوان منبع اصلی برقراری ارتباط با مشتری استفاده می‌شود، احتمال شکل گیری نادرست ارتباط وجود دارد. هرچند که ارسال ایمیل و برقراری تماس تلفنی آسان است، اما هیچ چیز نمی‌تواند جایگزین ارتباط حضوری با مشتریان شود.

شما در ارتباط حضوری می‌توانید مشتریان خود را بهتر درک کنید تا از طریق تلفن یا صفحه نمایش.

با صحبت حضوری با مشتری راحت‌تر می‌توانید یاد بگیرید. با این حال، برخی از افراد از صحبت با شما از دور راحت ترند. از مشتریان خود بپرسید که روش ارتباطی مورد علاقه آنها چیست و به آن پایبند باشید.بنابراین، از روش ارتباطیِ مورد علاقه مشتری استفاده کنید تا رابطه‌ای مثبت و سازنده خلق کنید.
 

 

۷ -در شبکه‌های اجتماعی فعال باشید

شرکت‌ها از داشتن حساب‌های کاربری در شبکه‌های اجتماعی سود می‌برند. اما صرفا داشتن یک حساب کاربری در شبکه‌های اجتماعی کافی نیست- شما باید فعالانه درگیر شوید. اخیرا یک نظرسنجی نشان داده است که ۴۰٪ از کاربران انتظار دارند که هر کسب و کاری در اولین ساعتِ برقراری ارتباط به آنها پاسخ دهد و تقریباً ۸۰٪ انتظار دارند که در ۲۴ ساعت اولیه به آنها پاسخ داده شود.

بسیاری از خریداران قبل از اینکه خرید کنند، بررسی می‌کنند که آیا شرکت مورد نظرشان در فضای آنلاین حضور دارد. مشتریان در حال حاضر از پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی برای مرور محصولات جدید، بیان نظرات و به اشتراک گذاشتن موارد مورد علاقه‌شان با دوستان خود استفاده می‌کنند و شما باید مشتریانتان را در جایی که هستند ملاقات کنید. تعامل در شبکه‌های اجتماعی می تواند به درخشش برند شرکت شما کمک کند و این یک روش عالی برای ماندن در ذهن مشتریان است.

مشتریان به طور مداوم در حال بررسی و صحبت در مورد برندها در شبکه‌های اجتماعی هستند و این احتمال وجود دارد که شرکت شما موضوع صحبت باشد. جلب توجه فعالانه مشتریان در رسانه‌های اجتماعی و پاسخ به نظرات آنها، روش‌های خوبی برای تعامل با مشتری و هدایت کردن گفتگوهایی است که درباره برند شما صورت می‌گیرد. همچنین می‌تواند به شما اجازه دهد نظرات منفی را به محض بروز آنها برطرف کنید.

 

۸ -با توجه کردن به مشتریان فعلی خود، رشد کنید

اگر مشتریان شما خوشحال و راضی باشند، تجارت شما به پیشرفت خود ادامه خواهد داد. خیلی درگیر رشد سریع نشوید، به ویژه اگر این به معنای توجه کمتر به مشتری و به خطر افتادن کیفیت خدمات مشتری باشد.

اولویت دادن به مشتریان فعلی،‌ نسبت به جذب مشتری‌های بالقوه، راهی عالی برای ایجاد وفاداری طولانی مدت است. یکی از مزیت‌های بهبود ارتباط با مشتریان فعلی نسبت به مشتریان بالقوه هزینه جذب مشتریان جدید است که برای هر کسب و کاری اهمیت فوق العاده زیادی دارد.

 

۹- قدردانی‌تان را نشان دهید

همانطور که حامی دوستان و خانواده خود هستید، اطمینان حاصل کنید که با مشتریانتان نیز همانگونه رفتار می‌کنید و به آنها اهمیت حضورشان را یادآوری کنید.

 

۱۰- از مشتریان خود نظرسنجی کنید

یک راه عالی برای آگاهی از خواسته‌ها و انواع نیازهای مشتری، ارسال نظرسنجی است. به عنوان مثال، کسب و کار شما می‌تواند بصورت متناوب نظرسنجی‌هایی از مشتری داشته باشد. مثلا برای دریافت بازخورد از مشتری درباره اینکه چه کالاهایی را بیشتر دوست دارد، چه تغییراتی باید در محصولات موجود ایجاد شود و چه محصولی به خط تولید اضافه شود. وقتی مشتری‌های شما احساس می‌کنند در آنچه شما ارائه می‌دهید سهم دارند، می‌تواند به ایجاد وفاداری آنها کمک کند.

علاوه بر این، نظرسنجی از مشتریان شما می‌تواند به بهبود محصول یا خدمات کلی شما کمک کند و آنچه را که مشتریان می‌خواهند به آنها ارایه کنید. این موضوع می‌تواند منجر به فروش بیشتر شود که به معنای پول بیشتر در جیب شما است.از نظرسنجی‌های مشتری برای کسب بینش مشتری و بهبود پیشنهادات خود استفاده کنید.

 

برای مشاهده تصاویر بیشتر اینجا کلیک کنید.