سرطان کبد: علائم، عوامل خطر و روشهای پیشگیری، تشخیص و درمان

به گزارش مجله خبری گروه تشخیصی درمانی فرجاد از آنجایی که تمام خون موجود در بدن باید از کبد عبور کند، این عضو به طور قابل توجهی در معرض سلول های سرطانی است که توسط جریان خون جابجا می شوند.

برای اطلاع از علائم و عوامل خطر ابتلا به سرطان کبد و روشهای پیشگیری، تشخیص و درمان آن در این مقاله همراه ما باشید:

کبد عضوی است که دائما در حال تسویه خونی است که در سرتاسر بدن در حال گردش است؛ که به موجب آن مواد غذایی و داروهای جذب شده توسط سیستم گوارش را به مواد شیمیایی آماده ی استفاده برای بدن تولید می کند. کبد همچنین نقش های مهم دیگری را از جمله از جداسازی مواد سمی و دیگر مواد شیمیایی زائد از خون و آماده کردن آن ها برای دفع از بدن را نیز ایفا می کند. از آنجایی که تمام خون موجود در بدن باید از کبد عبور کنند، این عضو به طور قابل توجهی در معرض سلول های سرطانی است که توسط جریان خون جابجا می شوند.

به طور کلی سرطان کبد بسته به محل شروع رشد سلول های سرطانی به دو دسته تقسیم می شوند. در صورتی که سلول های سرطانی در خود کبد شروع به رشد و تقسیم کنند، به آن سرطان اولیه؛ و در صورتی که سرطان در اعضای دیگر بدن شروع شده و سپس به کبد انتقال یابند، سرطان کبد ثانویه نامیده می شود. لازم به ذکر است که بیشتر سرطان های کبد، از نوع دوم یعنی ثانویه و ناشی از متاستاز اعضای دیگر به کبد می باشند. در ایالات متحده ی آمریکا، تنها حدود ۲ درصد از سرطان های کبد، جزء گروه اولیه می باشند؛ این در حالیست که در کشورهای توسعه نیافته، سرطان های اولیه نیمی از کل سرطان های کبد را به خود اختصاص می دهند و علت اصلی آن شیوع بیماری هپاتیت ناشی از ویروس های واگیردار است که افراد را مستعد ابتلا به سرطان کبد می کند.

 

تومورهای خوش خیم و بدخیم کبد:

از آنجا که کبد از سلول های متعدد و متفاوتی تشکیل شده، تومورهای مختلفی می توانند در آن تشکیل شوند.

برخی از شایع ترین تومورهای خوش خیم کبد عبارتند از:

  • همانژیوم
  • آدنوم کبدی
  • هیپرپلازی گرهی کانونی
  • کیست ها
  • لیپوم
  • فیبروم
  • لیومیوم

 

نکته: هیچ یک از تومورهای ذکر شده، درمان هایی مشابه با سرطان کبد نداشته و ممکن است تنها در صورت درد یا خونریزی، به وسیله ی جراحی آن ها را خارج کنند.

 

از اینکه تا پایان  مطلب "سرطان کبد: علائم، عوامل خطر و روشهای پیشگیری، تشخیص و درمان" با ما همراه بودید، از شما سپاسگزاریم.

پیشنهاد میشود مطالب ذیل را نیز مطالعه نمایید:

  1. انگ اجتماعی ابتلا به کرونا
  2. نیدل استیک
  3. سونوهیستروگرافی